Medisch

Vaccinaties:
Curaçao en Bonaire kennen geen malaria of andere tropische ziektes, dus vaccinaties zijn niet nodig.

Muggen:
In het regenseizoen en ‘s avonds kunnen muggen vervelend zijn. Anti-muggen-spray met DEET is te koop bij apotheken en in supermarkten.
De muggen op op de Antillen verspreiden geen malaria maar ze kunnen wel Chikungunya, Dengue of het Zika virus bij zich dragen en mensen ermee besmetten.
Zie voor meer informatie over de verschillende ziektes en hun verschijnselen de website van RIVM.

Zon:
Bescherm kinderen (en volwassenen) goed tegen de tropische zon, vooral tussen 11:00 en 16:00 uur. Zonnebrand crème met UV factor 50 of hoger, zonnebril, hoed en UV zwemshirtjes zijn echt noodzakelijk en op het strand genieten plekken onder een parasol of palapa de voorkeur. Wolken beschermen je niet tegen verbranden en je loopt snel een zonnesteek op.
Bij Stoere Kindjes vind je coole UV zwemkleding.

Artsen:
Er zijn een groot aantal huisartsen(posten) en apotheken (botika’s) verspreid over de eilanden en Curacao en Bonaire hebben beide een ziekenhuis. De meeste artsen hebben een deel van hun opleiding genoten in Nederland of de Verenigde Staten.
Sluit voor vertrek een goede reisverzekering af. Artsen en de apotheek vragen je om contant af te rekenen bij een bezoek en voor de medicijnen. Deze kosten kun je later bij je reisverzekering terugvragen.