Restaurants

Kindvriendelijke restaurants op Curacao:
Curacao heeft zeer veel verschillende restaurants waar je heerlijk kunt eten samen met je kinderen van sushi, Frans, internationaal, Italiaans, Caribisch, Chinees, enzovoort.

1. Azurro (Internationaal): In het vakantiepark Bluebay ligt dit restaurant voor koffie, lunch, cocktails of diner direct aan het strand. Voor kids is er een grote speeltuin. Het strand van Bluebay is heerlijk om te zwemmen of snorkelen en je kunt er ook duiken of kayakken. Er zijn douches aanwezig.

2. Bahia Beach Bar (Caribisch): Dit restaurant ligt bovenop de rots bij de baai van Lagun beach aan de zuidkust van Curacao en je kunt er lunchen of dineren. Vanaf het terras heb je een prachtig uitzicht en kun je schildpadden in zee zien zwemmen en leguanen vlakbij op de rotsen zien zitten en je mag ze soms zelf voeren met stukjes fruit.

3. Bij Blauw (Frans): Bij dit boutique hotel in Pietermaai kun je heerlijk aan het water lunchen of dineren. Kinderen kunnen een duik nemen in het kleine zwembad om af te koelen.

4. Boosty (Koffie en lunch): Als je gezond en lekker wilt eten, kun je goed terecht bij Boosty op de Caracasbaaiweg . En ze serveren heerlijke koffie of thee. Voor kleine kinderen is er binnen een speelkeukentje en buiten een speeltuintje. De wifi is er goed dus je kunt er met je laptop of mobiel ook prima even online zaken checken ook al ben je op vakantie ;-).

5. Brakkeput Mei Mei (Caribisch en grill): Dit is een oud landhuis wat helemaal is gemoderniseerd. Het is open vanaf 16:00 uur voor borrel en diner. In de tuin is een midgetgolf baan en een grote speeltuin met speeltoestellen.

6. De Buurvrouw (Eetcafe): Je vindt dit restaurant op de weg naar Westpunt bij Daniel onder een grote palapa. Het is open van 14:00 tot 21:30 dus geschikt voor een late lunch of vroeg diner als je onderweg bent vanaf of naar Banda Abou. Voor kindjes is er een kleine speeltuin.

7. Cabana Beach Club (Internationaal): Bij Mambo beach liggen heel veel restaurantjes. Cabana heeft echter een uitgebreide kaart en is van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat open voor ontbijt/lunch/diner. Kids kunnen er lekker en veilig zwemmen in zee. Bij Mambo beach zijn ook verschillende winkeltjes met zwemkleding en slippers voor kinderen.

8. De Dames (Koffie en lunch): De dames heeft een groot terras met klimtoestel in de schaduw bij winkelcentrum Promenade aan de Schottegatweg Oost. Hier zijn ook een hippe kinderwinkel met zomerkleding, zwemkleding en UV shirts, een grote Botika (apotheek) en drogist te vinden.

9. Delifrance (Koffie en lunch): Het grote terras van Delifrance ligt geheel onder een grote luifel dus lekker in de schaduw. Hier komen veel locale mensen ’s ochtends voor kantoor een koffie drinken en even bijpraten. Er is een speeltuin en iets verderop ligt de shopping mall Suikertuintje met winkels voor kinderkleding, Bruna en Top1Toys.

10. Karakter en Koraal Rooftop Bar (internationaal): Deze 2 restaurants bieden lunch en diner en delen de keuken. Ze liggen vlakbij elkaar op vakantiepark Coral Estate. Boven met een fantastisch uitzicht ligt Koraal aan het zwembad en beneden ligt Karakter direct aan het water met krabbetjes op de rotsen . Verder is er ook nog een Spa en kun je er duiken.

11. Kokos (Koffie en lunch): Helemaal aan het einde van Jan Thiel Beach ligt Kokos. Hier heb je super lekkere koffie en een heerlijke lunchkaart. Combineer zo lekker eten met een strandochtend of -middag. Op de mooie strandbedden kun je relaxen terwijl de kids is op het strandje kunnen spelen en zelf het water in kunnen.

12. Komedor Krioyo (Caribisch): Als je echt lokaal wilt lunchen, moet je naar Komedor Krioyo aan de weg naar Westpunt bij Dokterstuin! Vooral de sopi kadushi,kabritu stoba, bakiou en banana hasi zijn het proberen waard om de lokale keuken te ervaren. Omdat je allerlei kleine hapjes kunt bestellen is het ideaal om samen te delen en te proeven. En er is een speeltuin voor kinderen.

13. Pirate Bay (Eetcafe): Aan het strand van Piscadera beach ligt het restaurant Pirate Bay voor lunch en diner. Je kunt hier lekker simpel eten met de voetjes in het zand of ’s middags rond de lunch aan het strand liggen.

14. Riffort (variabel): Het Riffort in Otrabanda is een oud fort waar je over 3 verdiepingen kunt rondlopen om de oude schietgaten en kanonnen te zien. Als je hier bent is het heel eenvoudig om even naar buiten te lopen richting de Pontjesbrug en de beroemde Handelskade met de wereldberoemde gekleurde huizen van Curacao.
Er zitten allerlei verschillende restaurantjes voor vis, grill, kaas en een Douwe Egberts cafe dus voor ieder wat wils.

15. Scuba Lodge (Internationaal): De Scuba Lodge is een boutique hotel in Pietermaai maar je kunt er ook als dag-gast terecht bij het zwembad of alleen gebruik maken van het restaurant. Het restaurant ligt aan zee en er zit een speeltuintje bij.

16. Pleincafe Wilhelmina (Eetcafe): Middenin Punda ligt het Wilhelminaplein met het gelijknamige eetcafe. Je kunt hier terecht voor ontbijt, lunch en diner en op het plein zie je de beroemde letters van CURACAO en DUSHI. Op het plein is ook een speeltuin en de meeste kids willen graag op de letters klimmen :-).

17. Zest (Internationaal): Bij Jan Thiel beach zitten verschillende resorts en restaurants. De meest kindvriendelijke is Zest omdat je daar aan picknicktafels onder de palmbomen kunt eten en ernaast een voetbal/ volleybal/ beach tennis-veld is. Even verderop bij Zanzibar is ook een speeltuin en er is een echte ijswinkel!