Activiteiten

Coole activiteiten voor kids op Curacao:

1. Beach Tennis (Jan Thiel): Op het strand bij Jan Thiel kun je beach tennissen. Behalve een baan huren, kun je ook de materialen huren, les nemen of meedoen aan de “open racket nights”.

2. Blue Room (Santa Cruz): De blauwe kamer op Curacao is een absolute “must see” als je op Curacao bent. Deze prachtige grot, ook wel the Blue Room genoemd is te bereiken met de watertaxi van Captain Goodlife (Juni Obersi) van Let’s Go Watersport in Santa Cruz.

3. Buggy rijden: Er zijn verschillende organisaties die Quad of Buggy tours organiseren over het eiland. Deze kun je online vinden en kinderen kunnen ook mee.

4. Carmabi (Piscadera): In dit kleine museum, wat hoort bij het onderzoeksinstituut Carmabi, kun je meer zien en horen over de unieke natuur boven en onder water op Curacao.

5. Christoffelpark en Christoffelberg: De hoogste berg van Curacao is de Christoffelberg op +372 m boven zee. Om deze te beklimmen, moet je een kaartje kopen bij het Christoffelpark en dan rij je naar de start van het pad in het park. De wandeling duurt ongeveer 1 tot 1,5 uur naar boven en dan heb je een prachtig uitzicht over het hele eiland. De terugweg is ook weer ongeveer 1 uur naar beneden.Let op! Het is erg warm dus neem (heel) veel water mee om te drinken en het is een pittige klim over rotsen soms op handen en voeten. Verrassend genoeg klimmen de meeste kinderen vanaf 5 jaar zo omhoog met een paar eet- en drinkpauzes tussendoor.Met de klim van de Christoffelberg moet je vroeg in de ochtend starten, zodat je minder last hebt van de hitte. Na 11.00 uur mag je niet meer beginnen aan de klim omdat het dan te warm is.

6. Duiken – hele zuidkust: Bij een groot aantal stranden aan de zuidkust kun je direct vanaf het strand duiken met een PADI duikinstructeur. Er zijn mooie koraalriffen en wrakken vlakbij de kust en sommige duikscholen gaan met een boot naar meer afgelegen riffen. Kinderen mogen duiken proberen vanaf 8 jaar maar het gaat altijd in overleg met de duikschool en de veiligheid van het kind staat voorop.

7. Goisco speeltuin – Schottegatweg Noord: Bij de grote Goisco Megastore aan de Schottegatweg Noord zit een grote speeltuin met trampolines, klimtoestellen en kinderboerderij. Deze speeltuin is gratis toegankelijk.

8. Grotten van Hato (Vliegveld): Vlakbij het vliegveld liggen de Hato Caves. Dit is een spannende plek voor kinderen met een leuke rondleiding door de mooie grotten met vleermuizen.

9. Kindermuseum (Suikertuintje): Dit museum is volledig interactief en geweldig voor kinderen tot max. 10 jaar. Je hebt echt iets leuks gemist als je hier niet bent geweest!

10. Klein Curacao (op zee): Het onbewoonde tropische eilandje Klein Curacao ligt 12 km ten oosten van Curacao en heeft een heel mooi wit strand en perfect blauwe zee met schildpadden. Je kunt er niet overnachten maar wel naartoe met een dagtrip. Wij vinden de tocht met de Back and White Finn Catamaran erg geschikt met kinderen omdat deze op een relaxte tijd vertrekt, heerlijk eten heeft en rustiger op de golven ligt waardoor je minder snel zeeziek wordt.

11. Kunuku Aqua Resort (St. Willibrordus): Op het vakantiepark Kunuku bij St. Willibrordus kun je ook gewoon een dagje op bezoek met een dagpas. Ze hebben hier een aantal hele grote en snelle glijbanen een verschillende zwembaden wat voor kinderen natuurlijk fantastisch is.

12. L’Aldea (Sta. Catharina): L’Aldea is eigenlijk een mini dierentuin met allerlei planten en dieren uit het Zuid-Amerikaanse regenwoud. Je kunt hier de Amazonia tour volgen van 90 minuten waarin je alles ziet en die voor kinderen leuk is met aapjes, leguanen, papegaaien, spinnen, slangen, enz.

13. Mambo Beach: Op Mambo Beach zijn verschillende speeltuintjes bij de restaurants. En er is een grote Starbucks voor papa en mama.

14. Ostrich Farm (Sta. Catharina): Bij de Struisvogel Farm kun je een Safari tour doen waarbij je het hele park rond gaat en uitleg krijgt. Kinderen mogen op een struisvogelei staan om te zien hoe sterk het is :-).

15. Rancho Allegre (landhuis St. Michiel): Dit is een leuke kleine kinderboerderij met paarden, geiten, konijnen, kippen. enz. met een speeltuintje. Ideaal om ’s ochtends even mee te pikken onderweg naar Blue Bay beach of één van de andere stranden richting Westpunt.

16. Sambil Megastore: In de grote megastore van Sambil kun je behalve shoppen ook allerlei leuke activiteiten doen met kinderen: trampoline springen, naar in het indoor kids park, naar de bioscoop, bowlen, enz.

17. Scheepvaartmuseum Boottocht (Punda): Bij met maritiem museum kun je een boottocht maken door de grootste natuurlijke zeehaven van de wereld, namelijk die van Curacao. Hierbij krijg je ook uitleg over de olieraffinaderij die zo belangrijk is voor het eiland.

18. Sea Aquarium (Mambo): Behalve een dolfijnenshow en zeehondenshow kun je bij het Sea Aquarium ook haaien en flamingo’s voeren, zeedieren aanraken en zwemmen met dolfijnen!

19. Shete Boka natuurpark (Westpunt): De noordzijde van Curacao is heel anders dan de zuidkant. Hier beuken de golven van de Caribische zee op de vulkaanstenen rotsen en dat geeft spectaculaire fonteinen. Bij het national park van Shete Boka kun je 4 hele mooie natuurlijke inhammen zien en een stuk langs de kustlijn lopen.

20. Skateboarden Flipside (Salina): Middenin de wijk Salina ligt het skatepark Flipside. Je kunt hier zelf skateboarden maar ook lessen.

21. Snorkelen – hele zuidkust: Bij alle stranden aan de zuidkust kun je snorkelen echter een aantal hebben een zandbodem met weinig vissen direct bij de kust. De mooiste plekken zijn: Tugboat (bootwrak), Mambo (kans om dolfijnen te zien), Bluebay (veel vissen), Lagun (koraal en lion fish) en Playa Grandi (schildpadden).

22. Stadswandeling met Dushi Walks: Superleuk om wat meer van willemstad te zien: een wandeling met Dushi Walks.
Opgeven via WhatsApp (+5999 5135068) of email (shirley.dushi@outlook.com). De wandelingen zijn van maandag t/m vrijdag en beginnen om half negen in de ochtend en duren maximaal 2 uur. Toegankelijk voor jong en oud. Kosten zijn 25 gulden per persoon, waarvan een groot deel gedoneerd wordt aan de minder bedeelden in de wijken. Kinderen t/m 10 jaar zijn gratis!

23. Surfen (Spaanse water): Aan het Spaanse water kunnen kinderen en volwassenen windsurf lessen volgen bij Windsurfing Curacao en ze bieden ook programma’s om te SUP-pen, wakeboarden of mountainbiken.

24. Pontjesbrug – Wandeling Punda en Otrabanda: Deze voetgangersbrug drijft op het water en gaat af en toe open en dicht voor schepen die willen passeren.
Voor een bezoek aan het centrum van Willemstad met een leuke wandeling:
1. Parkeren bij grote parkeergarage bij Renaissance hotel in Otrabanda.
2. Start wandeling met bezoek aan het Riffort.
3. Oversteken Pontjesbrug van zijde Otrabanda naar Punda met uitzicht op de wereldberoemde Handelskade met gekleurde
huizen.
4. Bezoek en koffie drinken op Wilhelmina plein.
5. Lopen via Columbusstraat naar Sha Caprilleskade waar de drijvende markt met fruit en verse vis is.
6. Via de Handelskade, met achterom kijkend uitzicht op de hele hoge Julianabrug, teruglopen over de Pontjesbrug.
7. Tenslotte eindigen op het Brionplein bij restaurant de Gouverneur voor een lunch met fantastisch uitzicht (en speeltuintje).