Activiteiten

Coole activiteiten voor kids op Bonaire.

1. Duiken in het National Marine Park : kinderen vanaf 8 jaar kunnen al duikles krijgen bij verschillende duikscholen op Bonaire of snorkelen.

2. Ezelopvang: Middenin Bonaire ligt de beroemde donkey sanctuary. Je kunt hier met de auto doorheen rijden en de ezels voeren. Dit is echt een must om met kinderen naartoe te gaan.

3. Flamingo reservaat bij Gotomeer: Het Gotomeer ligt in het Washington Slagbaai National Park. Het meer is een belangrijk leefgebied voor de flamingo’s. Het beste zicht op het Gotomeer heb je vanaf het observatiepunt 35 traptreden boven de parkeerplaats aan de Kaminda Goto weg.

4. Jeep safari: Je kunt bij verschillende verhuurbedrijven een Jeep of Quad huren om een dagje off-road mee te rijden.

5. Kajakken bij Lac Bay: Aan de oostkust van Bonaire ligt de Lac Bay. Een groot deel van de baai is omringd met mangrovebos waar watervogels, reptielen en andere dieren leven. Je mag hier alleen onder begeleiding in omdat het een beschermd natuurgebied is.

6. Kitesurfen: Door de constante noordoostelijke wind is Bonaire een fantastische plek om te kitesurfen. Vanwege het Marine Park en het koraal op de zeebodem is dit echter alleen toegestaan bij Atlantis beach. Hier zitten 2 kitesurf scholen waar je materiaal kunt huren en lessen kunt nemen. De enige andere plek waar je mag kitesurfen op Bonaire is klein Bonaire maar deze locatie is alleen geschikt voor ervaren kiters.

7. Klein Bonaire: Hier kun je supermooi snorkelen en veel tropische vissen, schildpadden en koraal zien. Vanaf de kade van Kralendijk en vanaf Eden Beach varen meerdere watertaxi’s en speedbootjes naar Klein Bonaire. Je kunt het beste even vooraf informeren over de vertrektijden en een afspraak maken. Op het eilandje zelf zijn geen faciliteiten aanwezig dus neem voldoende eten, drinken en zonnebrand crème mee.

8. Paardrijden: bij Rancho Washikemba kun je een tocht met een paard maken of les nemen.

9. Pekelmeer en slavenhuisjes: Als je langs de zuidkust van Bonaire rijdt, kun je een mooie rondrit maken langs het pekelmeer. Het meer wordt gebruikt voor zoutwinning en dit is te zien aan de grote witte bergen met zout die er omheen liggen. Daarnaast is het pekelmeer voor een deel ook beschermd broedgebied voor flamingo kolonies en er zitten, afhankelijk van het seizoen, 2000 tot 7000 flamingo’s.
Op de zuidwest punt van Bonaire staan de beroemde witte en gele slavenhuisjes uit 1850 waar destijds de slaven in sliepen die werkten voor de zoutwinning.

10. Snorkelen: bij alle stranden op Bonaire kun je mooi snorkelen en kijken naar koraal, tropische vissen en soms schildpadden.

11. Surfen bij Sorobon: De ondiepe baai van Sorobon is een paradijs voor surfers vanwege de constante wind en heerlijke water temperatuur. Er zitten hier verschillende surfshops waar je materiaal kunt huren en les kunt krijgen ook speciaal voor kleine kinderen.

12. Washington Slagbaai National Park: Op de noordwestelijke punt van Bonaire ligt het Washington Slagbaai National Park. Bij de entree van het park moet je toegang betalen, waarna je in het park kunt rondrijden, wandelen of mountainbiken. Gewone auto’s worden niet toegelaten maar alleen met een jeep of 4x4 kun je twee verschillende routes volgen: de korte route duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur om te rijden, voor de lange route moet je 2,5 tot 3 uur uittrekken. Je kunt overal stoppen om foto’s te maken of te zwemmen bij een van mooie stranden. Er zijn een paar soorten zeeschildpadden en allerlei dieren zoals pelikanen, leguanen, hagedissen, ezels en geiten te zien.

13. Zeilen: Ieder jaar wordt in oktober op Bonaire de Sailing Regatta gevaren in verschillende klasses en voor de kade van Kralendijk liggen altijd zeilboten voor anker. Tijdens je vakantie kun je prima een dagje een zeilboot huren of zeilles nemen bij één van de 2 zeilscholen: Bonaire Sailing School Association of Caribe Watersport.